Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.

Accord Coupe V6 - loot

Pokaż nam swojego USDM Accorda 6gen!
Awatar użytkownika
loot
Auto: CG2
silnik: 3.0 V6

Re: Accord Coupe V6 - loot

Post autor: loot »

no normalna, ale wydawać taki hajs, jak w sumie mam 2 komplety całkiem fajnych felg to nie wiem... tylko, że jedne jakieś trafione (za małe ET czy co), a drugie 16 cali...

chyba, że jakieś używki kupić, np. od ATRa.
Accord Coupe CG2 3.0 V6
Awatar użytkownika
ejec
Auto: Accord 99
silnik: f20b5

Post autor: ejec »

Dawaj do żyda i kupuj jeden komplet a dobry. Ja mam et42 i niby jest na rowno ale mysle nad dystansami na tył. 16 to za mało na coupe. 17 jest całkiem całkiem a 18 to dużo bo przy oponie z dużym prześwitem śmiesznie wygląda tarcza. Dla mnie żeby sie felga podobała to już cięzka sprawa. Ciekawie wygladalaby na BBS LM (replike dare) no ale to inna liga ;)
Awatar użytkownika
loot

no najgorzej będzie jak kupie nowe felgi i będzie to samo co na tych 17, co mam. a te mi się w sumie podobają i to dopiero je doceniłem jak wrzuciłem 16'... :twisted:
Accord Coupe CG2 3.0 V6
Awatar użytkownika
ejec

No to poszerzamy nadkola, większa gleba, wycinamy rant w nadkolu i będzie malina ;) tylko taniej wyjda nowe felgi ;)
Awatar użytkownika
matysziom
Auto: Accord CG4
silnik: F20B7

Post autor: matysziom »

17 i et42 jak mowi ejec i bedzie dobrze a opona wystarczy 45 badz 40 jak kto woli ;)
16 zostaw sobie na zime a te 18 sprobuj jakos dobrze przehandlowac
Awatar użytkownika
ejec

Dokładnie tylko że 17 to 45 proponuje ;) Ja mam 40 przy 17 i jest to niestandarowy rozmiar ;)
Awatar użytkownika
loot

to nie jest tak, że ona za bardzo jakoś wystają, wizualnie to jest bardzo ok, tylko pytanie jak to wpływa na trakcję.

mam 17 cali, 8 cali szerokości, szerokość opony 225 i ET 38.

ciut wystaje, ale tylko z przodu, może z centymetr. felga ma super wzór i godnie Coupe na tych felgach wygląda.

trochę pojeździłem i chyba to jednak jest pompa wspomagania, objawy są takie same tylko z 10 razy mniejsze. chyba muszę przestać zgadywać i znaleźć trochę czasu na wyskok do mechanika, bo coś mi się zdaje, że kupię inne 17 i będzie to samo, a te mi pasują póki co...
Accord Coupe CG2 3.0 V6
Awatar użytkownika
ejec

Masz takiego lacia i sie dziwisz że Ci ciężko kierownica chodzi i targa na wszystkie strony ? ;) Prawdopodobnie masz wszystko ok tylko taki lać tak robi. Ja mam 215 7,5 cala 17 profil 40 mega glebe i na koleinach jest co kontrować. Wspomaganie zapewne nie wyrabia ;) W oryginale masz 195 to się robią duże opory przy 225.
Awatar użytkownika
maxel
Auto: CG4
silnik: F20B5

Post autor: maxel »

Wszystko kwestia przyzwyczajenia, ja w civicu miałem 17" 8,5J i na to 205/40 i też miotało, w accordzie mam 18" 7,5J, na przodzie 215/40 na tyle 225/40 i rzuca porównywalnie do civica, trzeba trochę pewniej trzymać kierownicę no i uważać żeby nie przeholować na koleinach ;)
Awatar użytkownika
loot

to, że ciąga na koleinach na 225 to jest zrozumiałe i wiem, że nie będzie jak na 195 :D

czyli tak naprawdę mam normalne felgi te 17, 8 cali ET 40? powinno być OK? jeździłem różnymi samochodami i miały nawet większe i szersze koła i było OK. również Coupetami (ukłony dla Trojana) i się kręciło normalnie kierą.

wniosek jest taki, że pompa wspomagania i koniec. zresztą słychać, że wyje i mądrale w ASO tak nawet napisali w papierach. trzeba będzie zregenerować i zakładać z powrotem 17' :twisted:
Accord Coupe CG2 3.0 V6
Zablokowany