Hej!
Zastanawiam się czy w CG2 jest coś takiego jak regulacja "brania" pedału hamulca
Układ hamulcowy mam po regeneracji, nowe tarcze i klock -hamuje ok.
Jednak wyczuwam jakby luz po naciśnięciu. Tzn auto nie łapie od razu tylko trzeba wcisnąć trochę pedał żeby zaczął hamować.
Czy istnieje jakaś regulacja linki?
Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Regulacja pedału hamulca CG2
Re: Regulacja pedału hamulca CG2
Nie ma tam żadnej linki. Jest chyba możliwość delikatnej regulacji przy pedale, ale nie mam pewności (nie pamiętam). Układ był odpowietrzany? Jeśli nie, to wykonanie tej czynności powinno to pomóc. A najlepiej z wymianą całego płynu (to niewielki koszt jak robisz sam).
-
- Auto: Accord CG4
- silnik: 2.0
jakaś regulacja przy połączeniu pedału z serwem zapewne jest, ale tak jak kolega wyżej napisał, zacząłbym od wymiany całego płynu i odpowietrzenia układu porządnie
Układ był odpowietrzany przy inspekcji tłoczków i wymieranie klocków.
Ewidentnie jest luz bo nawet nie czuc że pedał współpracuje z serwem w początkowej fazie wciskania
Ewidentnie jest luz bo nawet nie czuc że pedał współpracuje z serwem w początkowej fazie wciskania
Musisz mieć skok jałowy pedału (luz), czy to hamulca czy sprzęgła. Sprawdź w serwisówce ile powinien wynosić, jak jest za duży to zniweluj do właściwego i nie kasuj go do zera.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2019-04-05 o 16.25.19.png (289.25 KiB) Przejrzano 3248 razy
HR