Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Najładniejsza zielona, Accord Coupe CG4 2.0
-
- Auto: Accord VI Coupe
- silnik: 2.0 148KM
Re: Najładniejsza zielona, Accord Coupe CG4 2.0
Do auta kupiłem sporo nowych rzeczy, mam nowe swiece, przewody zapłonowe, stożek, filtr kabinowy, paliwa, oleju, wszystkie płyny wymieniam, nowe klocki hamulcowe, rdze usunąłem gdzie się dało i kilka ulepszeń i usprawnien mam zrealizowanych bądź w planach, zresztą w swoim czasie będę publikował wszystko
Ostatnio zmieniony 13 paź 2018 15:13 przez BartesX, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Co prawda jeszcze trochę rzeczy do zrobienia jest, ale auto już jeździ, pierwsza jazda zaliczona.
Jak ono się świetnie prowadzi, drogi się trzyma jak oszalałe, wszystko pracuje jak powinno.
W planach jeszcze nowe klocki, na razie na starych zardzewiałe tarcze docierałem.
Muszę zamontować w końcu spryskiwacze. Trzeba przełożyć stacyjkę i wkładki kluczyka,
bo aktualnie mam jeden kluczyk w niebieskiej są trzy i pasują do wszystkiego, tutaj nie otworzą klapy i foteli kluczykiem.
Oprócz tego jeszcze spasy muszę zrobić, dokupić szpilek do zderzaka, bo wiadomo jak to jest ze szpilkami w Hondach przy demontażu.
Potem bardziej kosmetyka, nowe nagłośnienie, muszę poprowadzić aux z radia, bo na razie nie wymieniam na nowe a ten Alpine ładnie gra.
Pokrywę zaworów trzeba pomalować, spód maski, założyć parę uszczelek, polerka itd.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Filmik na spontanie nagrałem, żeby się pochwalić, że działa po prostu
Dzisiaj autko pod domem, w końcu zaparkowało
Jak ono się świetnie prowadzi, drogi się trzyma jak oszalałe, wszystko pracuje jak powinno.
W planach jeszcze nowe klocki, na razie na starych zardzewiałe tarcze docierałem.
Muszę zamontować w końcu spryskiwacze. Trzeba przełożyć stacyjkę i wkładki kluczyka,
bo aktualnie mam jeden kluczyk w niebieskiej są trzy i pasują do wszystkiego, tutaj nie otworzą klapy i foteli kluczykiem.
Oprócz tego jeszcze spasy muszę zrobić, dokupić szpilek do zderzaka, bo wiadomo jak to jest ze szpilkami w Hondach przy demontażu.
Potem bardziej kosmetyka, nowe nagłośnienie, muszę poprowadzić aux z radia, bo na razie nie wymieniam na nowe a ten Alpine ładnie gra.
Pokrywę zaworów trzeba pomalować, spód maski, założyć parę uszczelek, polerka itd.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Filmik na spontanie nagrałem, żeby się pochwalić, że działa po prostu
Dzisiaj autko pod domem, w końcu zaparkowało
Ostatnio zmieniony 13 paź 2018 15:14 przez BartesX, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krzysiek15255
- Auto: Accord CG4 1998
- silnik: F20B7
Tylko prawdziwi Hondziarze nagrywają filmiki jak jadą autem
-
Nowe spryski
Te z Golfa jednak były za duże, więc wziąłem z civica wpasowałem, bo moje się zagubiły. Działają elegancko, a maska wygląda ślicznie bez sprysków.
To się nazywa short shifter xDD Ładnie na tym biegi wchodzą
Te z Golfa jednak były za duże, więc wziąłem z civica wpasowałem, bo moje się zagubiły. Działają elegancko, a maska wygląda ślicznie bez sprysków.
To się nazywa short shifter xDD Ładnie na tym biegi wchodzą
- Krzysiek15255
- Auto: Accord CG4 1998
- silnik: F20B7
Czemu szczotkowane aluminium jest przyklejone w różnych kierunkach?
-
Nie wiem to musisz jerka zapytać on to robił
Ale szczotkowane aluminium to był świetny pomysł ładnie to wygląda.
Ale szczotkowane aluminium to był świetny pomysł ładnie to wygląda.
- fotografiks
- Auto: Accord Coupe 99 CG3
- silnik: 2.3
Maska dobrze się prezentuje... Mega clean look bez niczego zbędnego. Małe dingsy niby a różnica znaczna Trzeba to wpisac na listę...
Wysłano z Elektrim RWT CB-740
The perfect curves: 90-60-90:
90 km/h, 60 pulse, 90° drift angle
The perfect curves: 90-60-90:
90 km/h, 60 pulse, 90° drift angle
-
No to prawda. Małe pierdółki a różnica jest wielka. Pięknie to wygląda
Śliczny jest ten samochód
Oczywiście spasy jeszcze są do zrobienia, ale to w swoim czasie bo mam jeszcze kilka innych rzeczy do ogarnięcia no i porządna polerka wymagana, bo lakier po takim czasie już w nie najlepszej kondycji i malowane elementy takie matowe się zrobiły, więc trzeba będzie to ogarnąć
Śliczny jest ten samochód
Oczywiście spasy jeszcze są do zrobienia, ale to w swoim czasie bo mam jeszcze kilka innych rzeczy do ogarnięcia no i porządna polerka wymagana, bo lakier po takim czasie już w nie najlepszej kondycji i malowane elementy takie matowe się zrobiły, więc trzeba będzie to ogarnąć
-
Rozpoczęcie sezonu w Zabrzu, STREFA ZABRZE
Kto znajdzie? (dla ułatwienia dodam, że różowe pasy ze zdjęcia powyżej pomagają w znalezieniu)
Kto znajdzie? (dla ułatwienia dodam, że różowe pasy ze zdjęcia powyżej pomagają w znalezieniu)
- KOko
- Auto: Accord 98-02
- silnik: 2.0
czekam na piwo na zlocie