Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.

srebro z Pomorza

Pokaż nam swojego USDM Accorda 6gen!
majorekk5
Auto: CG4
silnik: 2.0

Re: srebro z Pomorza

Post autor: majorekk5 »

Zegarek wyciagasz, rozpolawiasz i wymieniasz zaroweczke, jaka dokladnie to ie wiem ale jej koszt to 2 zlote ;D. Podobno w poliftach jest to nie do wymiany, ale czy to prawda to nie wiem ;)
Awatar użytkownika
eMeN
Auto: CG4
silnik: F20B7

Post autor: eMeN »

majorekk5 pisze:Zegarek wyciagasz, rozpolawiasz i wymieniasz zaroweczke, jaka dokladnie to ie wiem ale jej koszt to 2 zlote ;D. Podobno w poliftach jest to nie do wymiany, ale czy to prawda to nie wiem ;)
Da się wymienić, też byłem zdziwiony że zegarek się świeci i kiedyś go rozebrałem, żarówkę wyjąłem ale w żadnym sklepie nie mogłem takiej trafić. Potem mi się gdzieś zgubiła i dałem sobie spokój z szukaniem :lol:
mieglo
Auto: Accord 99
silnik: 3.0

Post autor: mieglo »

eMeN pisze:
majorekk5 pisze:Zegarek wyciagasz, rozpolawiasz i wymieniasz zaroweczke, jaka dokladnie to ie wiem ale jej koszt to 2 zlote ;D. Podobno w poliftach jest to nie do wymiany, ale czy to prawda to nie wiem ;)
Da się wymienić, też byłem zdziwiony że zegarek się świeci i kiedyś go rozebrałem, żarówkę wyjąłem ale w żadnym sklepie nie mogłem takiej trafić. Potem mi się gdzieś zgubiła i dałem sobie spokój z szukaniem :lol:
Żarówka (jak poniżej) taka mała z długimi wąsami - wyjmuje się cokolik, wywala starą żarówkę, wsadza nową i przeplata wąsy, w specjalnych rowkach, trochę czeba je przyciąć i po robocie jest to gdzieś opisane; generalnie więcej biegania za tymi żarówkami po sklepach, niż roboty, ale za to fajny efekt. Licznik też już podświetlony.
Załączniki
żarówka.jpg
Ostatnio zmieniony 08 gru 2016 01:11 przez mieglo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
markus
Auto: CG2
silnik: J30A1
Kontakt:

Post autor: markus »

majorekk5 pisze: Podobno w poliftach jest to nie do wymiany, ale czy to prawda to nie wiem ;)
No ja mam właśnie polifta. Hej, polifciarze - a jak u Was wygląda sprawa? Można wymienić czy nie? Bo przydałby mi się świecący, szczerze mówiąc :D
Zapraszam na http://carparts.com.pl" onclick="window.open(this.href);return false; :)
Awatar użytkownika
escone

Post autor: escone »

Mieglo w Wejherowie w Zurcie masz te żarowki w każdym rozmiarze :) Do swojej Coupety dostałem tam wszystkie :) W Gdyni koło świętojańskiej też jest sklep z elektroniką i mają takie rzeczy. No i te żaróweczki wymienia sie w komplecie bo one sie przepalają potem lawinowo, tak żeby co chwile tego nie rozbierac
http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=3464" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
KOko
Auto: Accord 98-02

Post autor: KOko »

chyba Lebow przesyłał kiedyś linki do kupienia wszystkich tych żaróweczek z Acco na jakiejś stronie. Ogólnie to trzeba wejść sobie na japancars, sprawdzić po schemacie gdzie która żarówka siedzi, jakie ma napięcie i wtedy szukać w necie

edit:
lub tak jak escone

\/
Ostatnio zmieniony 08 gru 2016 11:23 przez KOko, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
escone

Post autor: escone »

Ja rozebrałem, wziąłem na wzór z każdego typu, pojechałem do sklepu Zurt, zostawiłem 30zł i wyszedłem z kpl żaróweczek :)
http://www.usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=3464" onclick="window.open(this.href);return false;
mieglo
Auto: Accord 99
silnik: 3.0

Post autor: mieglo »

escone pisze:Ja rozebrałem, wziąłem na wzór z każdego typu, pojechałem do sklepu Zurt, zostawiłem 30zł i wyszedłem z kpl żaróweczek :)
No tak, tylko jak mam specjalnie jechać do zurtu w Wejherowie, czy w Gdyni, to pomimo różnicy w cenie opłaca mi się kupić w sklepach w Rumi; teraz mam zapasik tych żarówek, ale i tak muszę kupić te do przycisków - są mniejsze. Apropos jak wyjąć przyciski po lewej - przeciwmgielne, szyberdach i tempomat? Trzeba rozbierać pół deski rozdzielczej? Większy dramat, to oświetlenie tablicy rejestracyjnej z tyłu - tam trzeba takich przeróbek, że zostawię to chyba na wiosnę.
Awatar użytkownika
wysio
Auto: Accord Coupe 99
silnik: V6 3l

Post autor: wysio »

Toć to ten sam typ żarówki, który był kiedyś w każdym radiu samochodowym. Młodzi może tego nie pamiętają....
Awatar użytkownika
KOko
Auto: Accord 98-02

Post autor: KOko »

mieglo pisze:Apropos jak wyjąć przyciski po lewej - przeciwmgielne, szyberdach i tempomat? Trzeba rozbierać pół deski rozdzielczej?
looknij tu: http://usaccord.pl/viewtopic.php?f=9&t=2653&start=150
Wyciągasz pojemniczek na drobne, tam masz dwie śruby, gdy odkręcisz to wyciągasz do siebie. Przyciski odłączasz i wypychasz do przodu z zatrzasków. Chyba z tym pośrodku jest najgorzej jak pamiętam.
Zablokowany