Drodzy forumowicze.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Coś się zaczyna, coś się kończy.
A powoli kończy się moja przygoda z forum w roli admina.
Co z samym forum, jeszcze nie wiemy.
Na pewno będzie działało do 11 maja 2025, kiedy to kończy się okres abonamentowy za serwer.
Później wszystko będzie zależało od tego, czy znajdzie się ktoś, kto podejmie się odpowiedzialności za jego prowadzenie i utrzymanie.
Szkoda byłoby, aby wiedza zgromadzona przez tyle lat na forum, przez tylu użytkowników US Accordów, odeszła w niebyt.
Może wśród Was znajdzie się chętny na poniesienie dalej tego "kaganka" wiedzy o naszych ulubionych samochodach.
Pozostawiam pod rozwagę, zostało jeszcze trochę czasu na decyzję.
Pozdrawiam, QuicksilveR.
Civic V gen- problemy i nie tylko
- Trojan
- Loża szyderców
- Auto: S3
- silnik: 1.8T APY
Re: Civic V gen- problemy
Zmontowałem ,wsadziłem na miejsce ale kupa,'kręci' ciągle jakoś dziwnie,strasznie jęczy.
Chyba poszukam na allegro drugiego,chyba ,że ktoś z Was ma w garażu taki to chętnie odkupię.
Jeszcze gdzieś wyczytałem ,że te styki widoczne na zdjęciu jak są wyrobione ,powodują nie działanie rozrusznika ale kurna sam nie wiem, wymienię jedną część ,potem się znowu okaże ,że to coś innego i ciągle będę w miejscu stał
Napisałem już do jednego typa na allegro,koszt rozrusznika to 50PLN ,wysyłka pewnie drugie tyle albo lepiej bo dziad ciężki jest.
Trochę doczytałem w sieci,no i podobno jak rozrusznik kręci a nie rusza 'zamachu' to znaczy ,że bendiks nie bangla i trzeba go wymienić. Mam wrażenie ,że tak właśnie jest u mnie bo słychać tylko wycie i nic innego się nie dzieje. Jutro na 'krótko' sprawdzę czy rozrusznik reaguje,przynajmniej postaram się sprawdzić,może po łapach nie dostanę bo jestem dziewicą w tym temacie
Chyba poszukam na allegro drugiego,chyba ,że ktoś z Was ma w garażu taki to chętnie odkupię.
Jeszcze gdzieś wyczytałem ,że te styki widoczne na zdjęciu jak są wyrobione ,powodują nie działanie rozrusznika ale kurna sam nie wiem, wymienię jedną część ,potem się znowu okaże ,że to coś innego i ciągle będę w miejscu stał
Napisałem już do jednego typa na allegro,koszt rozrusznika to 50PLN ,wysyłka pewnie drugie tyle albo lepiej bo dziad ciężki jest.
Trochę doczytałem w sieci,no i podobno jak rozrusznik kręci a nie rusza 'zamachu' to znaczy ,że bendiks nie bangla i trzeba go wymienić. Mam wrażenie ,że tak właśnie jest u mnie bo słychać tylko wycie i nic innego się nie dzieje. Jutro na 'krótko' sprawdzę czy rozrusznik reaguje,przynajmniej postaram się sprawdzić,może po łapach nie dostanę bo jestem dziewicą w tym temacie
- Trojan
- Loża szyderców
Czy to jest poprawnie działający rozrusznik
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Prywo
- Loża szyderców
- Auto: O3FL
- silnik: 1.4
ale zapodałeś link, zmień dostęp na publiczny
- Trojan
- Loża szyderców
Zmieniłem dla świętego spokoju
Wsadziłem go znowu do auta ale kiszka ,za pierwszym razem jakby było ciut lepiej ale praktycznie zaraz kibel jak wcześniej samo wycie i jęczenie bez kręcenia silnika.
Zmieniłem dla świętego spokoju
Wsadziłem go znowu do auta ale kiszka ,za pierwszym razem jakby było ciut lepiej ale praktycznie zaraz kibel jak wcześniej samo wycie i jęczenie bez kręcenia silnika.
- kbl100
- Auto: Accord cg4
- silnik: h22a
działa dobrze ale czy dzwięk taki ma być to Ci nie powiem bo nigdy nie uruchamiałem samego rozrusznika.
- Prywo
- Loża szyderców
dźwięk jest dobry
- Trojan
- Loża szyderców
Po konsultacji z fachowcem padło na walnięty bendiks ,który nie ma siły kręcić na samochodzie ,niestety sam tej części nie zmienię także będę zamawiać cały rozruszniki i kiedyś przy okazji zregeneruje ten stary i wsadzę go z powrotem.Mam nadzieję ,że to na razie tyle problemów, tak naprawdę okaże się jak dojdzie część.
Tu fota pacjenta,żeby nie było ,że go nie ma
Tu fota pacjenta,żeby nie było ,że go nie ma
- Prywo
- Loża szyderców
WOW wysoki podłokietnik, często nie jest spotykany
- Trojan
- Loża szyderców
Mało nie kosztował ten rarytasik ,jeszcze szeroką konsolę muszę dokupić pod radio,dla wygody.
ceny podlokietnikow rozwalaja, do nas do civ4gen ludzie chca po 400zl hehe ale to dopiero rare parts